Membranteknologi

Aktuellt Om oss Produkter Broschyrer m.m. Service Case stories Processcheman Personal Events Lediga jobb  
header_bottom

Innovativ vatten- och avloppsrening

Sök

Kontakt

Hydropress HUBER AB
Heljesvägen 4

Box 125

437 22 Lindome

 

icon.tel  031-99 64 60

Växel öppen: 
Må-To 8:00 - 16:30
Fr 8:00 - 15:00

info@hubersverige.se

service@hubersverige.se

reservdelar@hubersverige.se

Norge

www.huber.no

Finland

www.huber.fi

Klicka här för att anmäla
dig till vårt nyhetsbrev!

Linkedin..png    FB-logga.png    twt_a.png    Ins.png     

Membranteknologi

Membranbioreaktorer/MBR för alla anläggningsstorlekar

 

Desinfektion av avloppsvatten

Avloppsvattenbehandling i kommunala och industriella anläggningar kan kräva stora utrymmen, stora byggnader och dyrbar utrustning för luktreducering. Där belastningen varierar kraftigt är reningsresultatet ofta dåligt. Alla dessa faktorer resulterar i kraftig miljöpåverkan, höga byggkostnader och höga kostnader för drift och underhåll.

 

Membranbioreaktorer (MBR) kräver upp till 70 % mindre plats, vilket ger stora minskningar av byggkostnader. MBR har en förbättrad prestanda. Sedimenteringsanläggningar behövs inte, och därmed försvinner problemen med flytslam eller slamflykt. Befintliga byggnader kan byggas om och reningsresultatet förbättras. Befintliga för- och slutsedimenteringsbassänger kan efter ombyggnad iställlet tjäna som buffert- och reservbassänger /regnvattenmagasin.

 

Permeatet från MBR-systemen uppfyller alla nuvarande riktlinjer. Permeatet innehåller i princip inga bakterier. Det kan användas som servicevatten eller för bevattningsändamål.

 

I över ett decennium har HUBER arbetat med membranteknologi för kommunal och industriell avloppsvattenbehandling. Under tiden har vi kontinuerligt förbättrat funktionen på våra ursprungliga VRM®-enheter (VacuumRotationMembranes). Vi har optimerat deras prestanda och anpassat deras tillverkning till marknadens ökande efterfrågan. VRM® - enheter utmärker sig genom deras höga kapacitet på upp till 100 m³/h per enhet, låga energiförbrukning och långa livslängd.

En speciell egenskap hos dessa membranenheter är deras rotation som tillåter sekvensiell, men högpresterande luftrengöring av membranytorna, med jämförelsevis låg energiförbrukning och med endast sporadisk kemisk rengöring. Det specifika flödet på rengöringsluften är så lågt som 150 l/(m²·h) och lufttrycket på rengöringsluften är bara ungefär 250 mbar eftersom rengöringsluften ansluts till den centrala axeln på VRM.

 

Vi utrustar alla våra membranenheter med ultrafiltreringsmembran av toppkvalitet och kombinerar bästa permeatkvalitet med låga rengörings och underhållskostnader samt en lång livslängd. Det är vår uttalade avsikt att kunna erbjuda marknaden membranenheter av hög kvalitet och med lång livslängd. Vi har valt membranplattor eftersom de har en högre driftsäkerhet och ett enklare underhåll genom kemisk rening.

 

pdf  Presentation om grundläggande MBR-teknologi

 

Klicka på respektive maskin till vänster för att få mer info om den! 

© Copyright - Hydropress HUBER AB