Mekanisk avloppsvattenrening

Aktuellt Om oss Produkter Broschyrer m.m. Service Case stories Processcheman Personal Events Lediga jobb  
header_bottom

Innovativ vatten- och avloppsrening

Sök

Kontakt

Hydropress HUBER AB
Heljesvägen 4

Box 125

437 22 Lindome

 

icon.tel  031-99 64 60

Växel öppen: 
Må-To 8:00 - 16:30
Fr 8:00 - 15:00

info@hubersverige.se

service@hubersverige.se

reservdelar@hubersverige.se

Norge

www.huber.no

Finland

www.huber.fi

Klicka här för att anmäla
dig till vårt nyhetsbrev!

Linkedin..png    FB-logga.png    twt_a.png    Ins.png     

Mekanisk avloppsvattenrening

Silar för alla användningsområden

Silning är ett nödvändigt första steg i kommunal och industriell avloppsvattenbehandling.
Skräp och rens måste tas bort för att skydda eller avlasta efterföljande behandlingsprocesser från igensättning och/eller skador. Flytande, flockade och upplösta fasta partiklar hålls kvar, beroende på spaltvidd eller hålstorlek, tas bort och blir slutligen omhändertagna och bortforslade.

 

Baserad på HUBERs ROTAMAT® -princip “silning – tvättning – tranportering – avvattning i en och samma enhet” har en familj av ROTAMAT®-galler utvecklats och med framgång introducerats på den globala marknaden för avloppsvattenbehandling. På senare år har familjerna STEP SCREEN® och MAX® lagts till. Vi kan därför genom detta mycket omfattande galler- och sil-produktprogram erbjuda våra kunder mekaniska avloppsbehandlingssystem för i princip:

  • alla installationer
  • alla flöden
  • alla spaltvidder eller håldiametrar

Finsilar för nya applikationer

Vår utveckling av extremt finspaltiga silar för separering av mycket fina partiklar erbjuder nya användningsområden för förbättrad avloppsvattenbehandling. Pålitlig separation av hår och fibermaterial blir allt mer nödvändig för effektiv användning av membranbioreaktorer/MBR.

 

En annan användning av finsilar är när sjö eller å är mottagande recipient samtidigt som man enbart har mekanisk rening på mindre reningsverk. Reducering av COD/BOD från sådana mindre utsläpp blir mer och mer viktigt för att skydda känsliga recipienter. Dessa finsilar kan ta bort icke nedbrytbara och nedbrytbara, icke organiska och organiska material på samma gång. Ökat miljöskydd till rimliga kostnader uppnås vid användning av denna nya teknologi.

 

Kemisk fällning och/eller flockning kan tillsättas för ytterligare förbättring av silens effektivitet. Tillsättning av sådana kemikalier omvandlar upplösta substanser och kolloidala partiklar till separerbara och avskiljbara flockar som kan tas bort. Filtrerbara fasta partiklar kan reduceras med upp till 95 %, COD/BOD med upp till 65 % och fosfor med upp till 60 %. I många

områden med otillräcklig avloppsvattenbehandling, om det ens finns någon, är fingaller ett snabbt och kostnadseffektivt första steg i rätt riktning.

 

Klicka på respektive maskin till vänster för att få mer info om den!

© Copyright - Hydropress HUBER AB